Voormalig Disneysterretje ingelijfd bij persteam van Witte Huis © BELGA

Caroline Sunshine, een actrice die actief was op Disney Channel en onder meer meespeelde in de Disneyreeks 'Shake it up', wordt persassistente van Donald Trump in het Witte Huis. Ze was er reeds aan de slag als stagiaire, melden verscheidene Amerikaanse media.

De 22-jarige Sunshine is al verscheidene jaren actief op het politieke toneel. Zo werkte ze als stagiaire voor de Republikeinse Partij in Californië en voor de fractieleider van de Republikeinse Partij in het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy. In 2010, het jaar van haar doorbraak op Disney Channel als één van de hoofdrolspeelsters in de sitcom 'Shake It Up', deed ze mee in de film 'Marmaduke'.

Trump trekt meer en meer de kaart van tv-persoonlijkheden om functies in het Witte Huis in te vullen. Deze maand nog benoemde hij Larry Kudlow, voormalig financieel analist van tv-netwerk CNBC, tot hoofd economie en John Bolton, voormalig analist van tv-zender Fox News, tot zijn nationale veiligheidsadviseur.

Nog een bekend tv-gezicht was tot voor kort werkzaam in het Witte Huis: Omarosa Manigault Newman nam deel aan 'The Apprentice', de vroegere realityshow van Trump, en 'Big Brother' en werkte tot haar ontslag vorige maand in de PR-afdeling van het Witte Huis.