Rechtbank beslist op 13 april over erfeniskwestie Johnny Hallyday © BELGA

Een rechtbank in Nanterre nabij Parijs zal op 13 april een vonnis vellen in het geschil rond de erfenis van de Frans-Belgische oerrocker Johnny Hallyday, zo hebben Franse media bericht.

De twee oudste kinderen van Hallyday, David Hallyday (51) en Laura Smet (34), waren naar de rechter getrokken om in afwachting van een verder onderzoek van de erfeniskwestie de bevriezing van het hele patrimonium en een inkijkrecht op zijn postuum album te verkrijgen. Het is zijn 51ste album, maar het is onafgewerkt gebleven. Platenmaatschappij Warner weigert de twee kinderen dat inkijkrecht.

In een op 3 april 2014 in Frankrijk opgesteld testament heeft Johnny Hallyday, bij de burgerlijke stand bekend als Jean-Philippe Smet, al zijn bezittingen en rechten als artiest aan zijn laatste echtgenote, Laeticia, en hun twee geadopteerde minderjarige dochters nagelaten.

Maar volgens de oudste kinderen zondigt dit testament tegen de Franse wet die onterven niet toelaat. De twee willen dat 25 procent van het patrimonium van de op 6 december op 74-jarige leeftijd overleden rocker naar Laeticia gaat en dat de vier kinderen elk 18,75 procent krijgen.

Zijn laatste echtgenote zwaait met een in juli in 2014 in Californië opgesteld document. Die Amerikaanse staat laat toe naar wens een erfenis te verdelen.