Wie is volgens jou De Mol? © VIER

In de tweede aflevering van De Mol liepen de gemoederen hoog op tussen de kandidaten. Na de volledig mislukte jacht op Joke werd er op dag twee toch aardig wat geld verdiend. Uiteindelijk moest de sympathieke Channy onherroepelijk naar huis.


Na de mysterieuze verdwijning van Joke op het einde van de vorige aflevering lijkt ze een hoofdrol te gaan spelen in de volgende proef. Als 'Wanted Joke' moet ze met een kwartier voorsprong proberen uit de handen te blijven van de kandidaten. Ondertussen kan ze maximaal 20 pasvragen verdienen, terwijl de andere kandidaten diezelfde amuletten kunnen brandmerken om om te zetten in geld.

Bahador, Steve en Pieter besluiten met de paarden op zoek te gaan naar amuletten, maar dan wel niet in galop, dixit Baha. Jeffrey, Lloyd en Katrien gaan in de pick-up op zoek naar Joke, terwijl Pascale en Channy met de helikopter zullen speuren. Tot zover het plan, want het trio in de jeep wil al snel van strategie veranderen en toch geld binnenhalen. Maar uiteindelijk beslist Jeffrey zonder brandmerker te vertrekken. Wanneer ze bijna bij Joke zijn, maken ze rechtsomkeer. Uiteindelijk zijn het de enthousiaste Channy en Pascale die Joke in het vizier krijgen.

Wanneer Jeffrey, Lloyd en Katrien Joke vinden, probeert die te onderhandelen over het verdelen van de zeven pasvragen, aangezien ze er één verstopt heeft. Lloyd en Jeffrey willen er elk twee en ook Katrien is niet akkoord met de voorwaarden. Wanneer zij de andere laat weten dat ze Joke gevonden hebben, besluit Jeffrey dat Lloyd Joke dan maar moet afknallen. Tot grote frustratie van Joke, waarna de emoties even hoog oplopen. Ook de andere kandidaten begrijpen er niets van, hoewel zij er ondertussen nog niet in geslaagd waren de amuletten te brandmerken. Uiteindelijk levert de dag dus geen pasvragen en geen geld op en is er maar één winnaar: De Mol. 's Avonds wordt alles bijgelegd met de nodige portie mescal.


Op dag twee worden Jeffrey en Katrien aangeduid als kandidaten die "blindelings vertrouwd" worden: zij krijgen een rondleiding in het romantische Guanajuato en krijgen alle molboekjes van de kandidaten mee. Ondertussen nemen de andere kandidaten het op tegen een stelletje tienjarigen in een baseballwedstrijd. Per rode bal die Bahador, Joke, Lloyd, Pascale en Pieter binnenbrengen, mogen Steve en Channy een vraag uit het vijfde leerjaar beantwoorden. Uiteindelijk beantwoorden ze slechts 20 van de 40 vragen juist, terwijl op het veld Bahador, Lloyd en Pascale zich niet altijd van hun beste kant laten zien. Pieter zorgt voor de enige homerun. Jeffrey en Katrien slagen er wel in de drie vragen over hun geblinddoekte citytrip juist te beantwoorden en verdienen zo 3.000 euro.

Wie maakte zich verdacht in aflevering twee? In Café De Mol werd Jeffrey door het publiek als hoofdverdachte aangeduid. In de eerste proef nam hij duidelijk de leiding om Joke af te schieten, hoewel ze nog hadden kunnen wachten tot de andere geld hadden binnengebracht of zelf voor de pasvragen gaan. In de tweede proef probeerde hij Katrien te overtuigen om in de molboekjes te kijken en bij de antwoorden liet hij haar het voortouw nemen. En dan zijn er nog de T-shirts die hij draagt, die vaak lijken te verwijzen naar een proef. Maar om een mol te zijn, liep hij tijdens de geblinddoekte proef wel overal tegen.

Ook de andere leden in de pick-up maakten zich verdacht om dezelfde reden, ook al zette Katrien eigenlijk het groepsbelang voorop en liet de jonge Lloyd zich beïnvloeden. Dat dokter Steve niet weet hoeveel tanden een kindergebit telt en Channy op het verkeerde spoor zet met het aantal sterren op de Europese vlag is ook verdacht, terwijl hij ook bij de amuletten maar bleef knoeien. Joke, Pieter en Pascale leken deze keer eerder fanatieke spelers, terwijl Bahador af en toe een poging doet om zichzelf verdacht te maken. Of gooien de makers ons uiteindelijk allemaal zand in de ogen?

Bekijk hier nog eens de presentatie van de kandidaten!