Keizersnede gooit roet in het eten bij bevalling Jessica Biel


De actrice en de zanger volgden speciale cursussen voor de bevalling.


De plannen die Jessica Biel en Justin Timberlake hadden voor de bevalling liepen in het honderd toen bleek dat hun zoon Silas via een keizersnede ter wereld moest komen.

Het koppel had een "allesbehalve normaal" plan opgesteld om ervoor te zorgen dat de bevalling zo soepel mogelijk zou verlopen.

In haar nieuw te verschijnen zelfhulpboek The Nanny Connie Way: Secrets to Mastering the First Four Months of Parenthood, onthult Jessica dat ze twee verloskundigen en een doula hadden ingehuurd voor de bevalling. Daarnaast volgden ze speciale meditatiebevallingslessen en lazen ze allerlei boeken. Verder hadden ze hun huis in de heuvels van Hollywood omgetoverd tot een soort van bevallingscentrum. Daar hadden ze zelfs een naam voor bedacht: The Octagon.

Het was de jonge Silas zelf die de plannen in de war schopte. Het inmiddels tweejarige jochie moest vanwege complicaties via een keizersnee worden gehaald en dat zorgde ervoor dat Jessica en Justin uitgeput, gedesillusioneerd en totaal in shock' achterbleven na zijn geboorte. Zo staat er in het boek te lezen.

Het sterrenkoppel kreeg al snel te maken met een nieuwe worsteling na thuiskomst uit het ziekenhuis, toen Jessica haar best deed om hun zoontje in een "serene, natuurlijke" omgeving op te voeden. "Ik was geobsedeerd door alles wat organisch, toxine vrij, natuurlijk en homeopathisch is voor ons kind", vertelt ze. "Ik was een dictator en maakte mezelf en mijn man gek!"

Jessica's opmerkingen over het eerste moederschap komen enkele weken nadat de actrice toegaf dat de weg naar het ouderschap van het paar een weg vol hobbels was.

"We weten allemaal hoe we een gezin moeten stichten, maar het is niet zo eenvoudig als we denken dat het is", zei de 36-jarige jonge moeder vorige maand in Good Morning America in februari.

Cover Media/Novum Nieuws