Rachel Bloom: "Vierde seizoen Crazy Ex-Girlfriend is laatste"


Rachel won in 2016 een Golden Globe voor haar rol in de serie.


Het net aangekondigde vierde seizoen van Crazy Ex-Girlfriend wordt het laatste van de serie. Dat heeft bedenker en hoofdrolspeler Rachel Bloom laten weten.

De Amerikaanse zender The CW maakte maandag bekend dat het een nieuw seizoen had besteld van de comedy. Een paar uur later twitterde Rachel een foto vanuit het vliegtuig waarin ze met andere castleden zat. "Ik zet net de wifi aan op onze vlucht naar Chicago en kom erachter dat Crazy Ex-Girlfriend is bijgetekend voor een laatste seizoen."

De actrice heeft in interviews vaker laten weten dat zij en schrijfpartner Aline Brosh McKenna Crazy Ex-Girlfriend altijd hebben gezien als een verhaal waar een duidelijk einde aan komt. "Dit gaat over een jonge vrouw in een bepaalde tijd van haar leven, waarin ze door een crisis gaat. En daar kun je niet negen seizoenen mee doorgaan", aldus Rachel twee jaar geleden tegenover Vanity Fair.

Crazy Ex-Girlfriend vertelt het verhaal van Rebecca Bunch, die naar de andere kant van het land verhuist voor een oude vlam. De serie heeft veel lof gekregen voor de manier waarop het langzaam naar voren bracht dat het personage mentale problemen heeft. Rachel won in 2016 een Golden Globe voor haar rol als Rebecca.

Cover Media/Novum Nieuws