Channing Tatum en Jenna Dewan gaan scheiden © BELGA

Het Amerikaanse acteurskoppel Channing Tatum (37) en Jenna Dewan (37) gaat na negen jaar huwelijk uit elkaar. De twee hebben de scheiding zelf aangekondigd op Instagram en Twitter - om "alternative facts" in de roddelpers geen kans te geven, zo klinkt het.

Tatum en Dewan maakten kennis in 2005, op de set van dansfilm 'Step Up'. Vier jaar later trouwden ze. Aan dat huwelijk komt nu een einde. Over echte relatieproblemen of ruzie valt uit de post van beide acteurs niets af te leiden. Volgens Tatum en Dewan gaat het koppel helemaal vriendschappelijk uit elkaar. "We hebben liefdevol besloten om als koppel uit elkaar te gaan", luidt het bericht.

"We werden al die jaren geleden dolverliefd op elkaar en hebben samen een magische weg afgelegd. Er is absoluut niets veranderd aan hoeveel we van elkaar houden, maar liefde is een prachtig avontuur dat ons nu naar andere paden leidt. Er liggen geen geheimen of sappige gebeurtenissen aan de basis van deze beslissing - enkel twee beste vrienden die beseffen dat het tijd is om wat ruimte te creëren om elkaar het gelukkigst mogelijke leven te helpen leiden." De twee voegen nog toe dat ze "liefdevolle en toegewijde ouders" willen blijiven voor hun 4-jarige dochtertje Everly.

Het tweetal wil met deze aankondiging vooral vermijden dat de roddelpers valse informatie zou verspreiden, zo klinkt het. "We leven in een ongelooflijke tijd, maar het is ook een tijd waarin feiten makkelijk worden verdraaid tot 'alternative facts'", schrijven Tatum en Dewan met een knipoog naar het hedendaagse politieke klimaat. "Dus we willen de waarheid delen." Verdere commentaar wil het koppel niet geven.