Pamela Anderson: 'Poseren in Playboy bevrijdde me'


De actrice is blij dat ze niet meer in Hollywood woont.


Volgens Pamela Anderson heeft Playboy haar leven zin gegeven het seksueel misbruik dat ze als kind moest doorstaan. De Baywatch-ster poseerde in 1989 voor het eerst in het blootblad en werd de eerste Playmate.

Pamela zegt dat ze het aan Hugh Hefner en zijn blad heeft te danken om weer de regie over haar eigen leven en seksualiteit te nemen nadat ze als een kind door een "slechte vrouwelijke babysitter".

"Ik was pijnlijk verlegen als kind", vertelt ze aan Us Weekly magazine. "Als jong meisje gaf Playboy mij een stem. Het heeft mijn leven echt gered, ik voelde me erg gevangen en moest mezelf bevrijden. Het betekende een doorbraak voor mij, en de kans kunstenaars en activisten te ontmoeten. Zo hervond ik de wil om te leven."

Pamela houdt vol dat haar succes niet vanzelf kwam en dat ze veel heeft moeten doen om te komen waar ze nu is. Ondanks dat moedigt ze mensen die soortgelijke ervaringen hebben meegemaakt aan om door te gaan om hun dromen waar te maken.

"Ik moedig iedereen aan om dapper te zijn en buiten je comfortzone te treden", zegt ze. "Durf op zoek te gaan naar naar het onbekende en wanneer je dat kan, kun je echt leven."

"We hebben allemaal tragedies gekend in ons leven", voegt ze eraan toe. "Dat mogen we niet vergeten en daarom moeten we proberen er voor elkaar te zijn."

Vorig jaar november zorgde Anderson voor ophef toen bleek dat ze had gesuggereerd dat vrouwen beter hadden moeten weten toen ze alleen in een hotelkamer afspraken met de gevallen filmproducent Harvey Weinstein. Later lichtte ze haar opmerkingen toe en stond erop dat ze andere vrouwen alleen maar wilde waarschuwen.

"Hollywood is moeilijk", gaat ze verder. "Het is niet mijn favoriete plek om te zijn, maar het is eenmaal niet anders, en als dit het leven is dat je wilt, moet je het spel meespelen. Ik ben blij dat ik nu in Frankrijk woon, Hollywood is te veel van het goede. Ik gebruik mijn energie liever op andere manieren."

Cover Media/Novum Nieuws