Makers 'Stranger Things' beschuldigd van plagiaat © BELGA

De broers Matt en Ross Duffer hebben het idee voor hun populaire Netflix-serie 'Stranger Things' gestolen. Dat beweest alvast regisseur Charlie Kessler. Volgens de man gingen de Duffers aan de haal met het concept van een kortfilm die hij in 2012 maakte. Dat meldt entertainmentmagazine Variety vandaag.

In 2012 produceerde Charlie Kessler een korte film, getiteld 'Montauk'. De korte film was bedoeld als teaser voor de langspeelfilm 'The Montauk Project', die Kessler later nog wilde maken. Het verhaal draaide rond geheime experimenten, uitgevoerd door de overheid. Een paar jaar later zou Kessler het idee hebben voorgelegd aan de gebroeders Duffer, in de hoop er een serie van te maken.

Van een samenwerking kwam niets in huis, maar niet veel later kwamen de broers en Netflix met 'Stranger Things' op de proppen. De serie werd aanvankelijk aan Netflix verkocht onder de titel 'Montauk' en ging over paranormale gebeurtenissen in de omgeving van een overheidslaboratorium. De overeenkomst met de eerdere kortfilm is volgens Kessler helemaal geen toeval, maar simpelweg diefstal.

De regisseur spant dan ook een rechtszaak aan tegen de makers van 'Stranger Things'. Of Kessler zelf wél als eerste op het idee kwam, is echter evenzeer twijfelachtig. In 1992 verscheen namelijk al het boek 'The Montauk Project: Experiments in Time'. U raadt het al: het boek ging over... vreemde gebeurtenissen rond een geheim overheidslaboratorium op Long Island.

Netflix heeft tot nog toe geweigerd om commentaar te geven op de zaak.