Andie MacDowell: "Vergeet het, er komt geen tweede 'Groundhog Day'" © BELGA

Al sinds de release van de oorspronkelijke film in 1993 hopen heel wat fans vurig op een tweede 'Groundog Day', maar hoofdrolspeelster Andie MacDowell heeft die hoopt abrupt de kop ingedrukt. "Dat gaat Bill Murray nooit doen, dus je kan het vergeten", zegt de actrice in een gesprek met The Hollywood Reporter.

'Groundhog Day', een komedie over een reporter die vast komt te zitten in de tijd en steeds opnieuw dezelfde dag blijft herbeleven, is de geschiedenis ingegaan als een van de meest iconische Bill Murray-films.

De legendarische acteur mag sinds jaar en dag bogen op een grote schare trouwe fans. Sommigen van hen vestigden dan ook onmiddellijk hun hoop op een sequel voor 'Groundhog Day'. Zij kunnen die hoop nu maar beter opbergen, zo blijkt nu 25 jaar later uit een interview met Andie MacDowell, Murrays tegenspeelster in de film. "Mensen zeggen altijd weer: 'Laat ons nog eens 'Groundhog Day' doen'. Ten eerste, Bill Murray gaat dat nooit doen, dus je kan het vergeten", klinkt het rechtuit. "Ik ken hem. Hij zal het niet doen."

In de Amerikaanse filmpers rees naar aanleiding van MacDowells uitspraken opnieuw de vraag of een 'Groundog Day 2' eigenlijk wel een goed idee zou zijn. Zo volgt de oorspronkelijke film een klassieke structuur met drie delen: begin, midden en slot. Met het volledig afgeronde 'happy ending' zou het onlogisch zijn om toch maar een vervolg aan de film te proberen breien, luidt het.