Verner Troyer, bekend van zijn rol als Mini Me in de "Austin Powers"-films, ligt in het ziekenhuis van Los Angeles omdat hij "suïcidaal, dronken en overstuur" zou zijn.

Troyer werd maandag naar het ziekenhuis gebracht nadat een van zijn vrienden het noodnummer belde. De 49-jarige acteur moet zeker 72 uur in het ziekenhuis blijven voor onderzoeken, aldus de glamoursite TMZ.com.

"We vragen jullie Verne in jullie gedachten te houden en voor hem te bidden. Hij krijgt de besten zorgen en rust in de beste omstandigheden. We waarderen de steun van familie, vrienden en fans van over de hele wereld. We houden jullie op de hoogte", stond er dinsdag te lezen op de Instagrampagina van de acteur.

Het is niet de eerste keer dat Troyer alcoholproblemen heeft. In het verleden werd hij al meermaals opgenomen in een afkickkliniek en in 2002 overleefde hij al een alcoholvergiftiging. "Ik heb in het verleden gevochten tegen alcoholisme en hoewel het niet altijd een gemakkelijk gevecht is geweest, ben ik klaar om mijn gevecht dag na dag voort te zetten", zei de acteur in april 2017.

Troyer is vooral bekend door zijn rol als Mini-Me in de komische "Austin Power"-films en hij speelde ook de rol van Griphook in de eerste "Harry Potter"-film.