Juridische problemen van Stranger Things-makers verdubbelen door ontdekking casting callsheet


Flinke juridische problemen dreigen voor bedenkers van Stranger Things.


De broers die Netflix-show Stranger Things bedachten zouden in flinke juridische problemen kunnen komen door het lekken van een casting memo. Het briefje is verschenen ter ondersteuning van een claim van een schrijver die beweert dat zijn idee gestolen is.

Matt en Ross Duffer worden beschuldigd van pikken van het idee voor Stranger Things uit de korte film Montauk uit 2012, van Charlie Kessler. De film won een prijs op het Hamptons International Film Festival.

Volgens TMZ was Kessler van plan om in navolging van de korte film ook een tv-serie te maken en pitchte het idee aan de broers, die het project geen vervolg gaven.

Kessler beweert dat zijn ideeën, het script en het plot zijn gebruikt voor het maken van het eerste seizoen van Stranger Things in 2016. Nu heeft TMZ een casting call in handen gekregen die bewijst dat de sci-fi hit in ieder geval de filmtitel heeft gestolen tijdens de productiefase.

De casting call voor de rol van Barbara suggereert dat de Netflix-serie werd gemaakt onder de naam Montauk.

Kessler claimt dat hij zijn filmscript met de naam The Montauk Project pitchte aan Matt en Ross op het premiere feestje van het Tribeca Film Festival in april 2014.

Op de casting call, die dateert van augustus 2015, staat onder meer “U hebt een bandverzoek voor de Netflix-serie ’Montauk’ met Winona Ryder en van de makers van ‘Wayward Pines’.”

Kessler klaagt de broers aan voor niet-gespecificeerde schade. Een paar uur nadat TMZ de casting call-briefjes publiceerde reageerde de advocaat van de Duffer-broers op de rechtszaak door te benadrukken dat het volledig eigen verdienste is en dat het een manier is om te profiteren van het succes van Stranger Things.

“Meneer Kessler heeft geen connectie met het maken van of het ontwikkelen van Stranger Things”, vertelt advocaat Alex Kohner aan TMZ. “De Duffer-broers hebben de korte film van meneer Kessler nooit gezien en hebben ook niet met hem gesproken over een project. Dit is gewoon een poging om te profiteren van andermans creativiteit en harde werk.”

Cover Media/Novum Nieuws