"Solo: A Star Wars Story", de spin-off over een jonge Han Solo, zal in première gaan op het 71ste editie filmfestival van Cannnes op 15 mei. Dat schrijft Deadline. De cast bestaat uit Alden Ehrenreich, Emilia Clarke, Donald Glover en Woody Harrelson. Eerder was al bekend dat "Todos lo saben" (Everybody Knows) van Asghar Farhadi het festival ging openen, dat van 8 tot 19 mei plaats zal vinden.

Het nieuws komt misschien als een verrassing, aangezien de blockbuster deel uitmaakt van een franchise. Dergelijke films worden zelden op het filmfestival vertoond, hoewel in 2005 "Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith" er toen ook in première ging.

De film draait om de jonge jaren van Han Solo, de smokkelaar die in de originele Star Wars-films werd gespeeld door Harrison Ford. De productie van de film verliep niet zonder slag of stoot. Zo werd het regisseursduo Christopher Miller en Phil Lord ontslagen en vervangen door Ron Howard, en zou naar verluidt productiehuis Lucasfilm niet tevreden zijn over de acteerprestaties van hoofdrolspeler Alden Ehrenreich. De negatieve buzz rond de film heeft de box-office-analisten echter niet tegengehouden om een openingsweekend van 150 miljoen dollar te voorspellen.

De releasedatum ligt vast op 25 mei van dit jaar.