Oscargenomineerde "Hidden Figures" wordt serie op National Geographic © BELGA

Van de film "Hidden Figures" (2016), die genomineerd werd voor drie Oscars, wordt een serieversie gemaakt. Zender National Geographic gaat de serie uitzenden, zegt Variety. Details over de serie zijn nog niet bekend, wel is duidelijk dat het een verhalende serie wordt en geen serie met een informatief karakter.

Het verhaal draait om drie Afro-Amerikaanse vrouwelijke wetenschappers die werkten bij NASA, de organisatie die verantwoordelijk is voor het Amerikaanse ruimtevaartprogramma. Dankzij hun berekeningen kon John Glenn in 1962 als eerste Amerikaan een baan om de aarde vliegen.

De film van Theodore Melfi kende een enorm succes en bracht 236 miljoen dollar op, terwijl het budget slecht op 25 miljoen geraamd werd. "Hidden Figures" was onder meer genomineerd voor de Oscar voor beste film en de hoofdrollen waren voor Octavia Spencer en Kevin Costner. Peter Chernin en Jenno Toppin, producers van de film, werken mee aan de serie.

National Geographic maakt de laatste tijd vaker series. In het biografische "Genius" geeft Geoffrey Rush leven aan natuurkundige Albert Einstein. Daarvan komt het tweede seizoen uit op 24 april. Deze keer draait "Genius" rond de Spaanse schilder Pablo Picasso, die door Antonio Banderas wordt vertolkt. Daarnaast is er nog een serie over de ruimtevaart in ontwikkeling, waarbij acteur Leonardo DiCaprio betrokken is.