In het Antwerpse muziekcentrum Amuz, de voormalige Sint-Augustinuskerk, hebben familie, collega's en sympathisanten vandaag afscheid genomen van acteur Frank Aendenboom, die in de nacht van vrijdag op zaterdag op 76-jarige leeftijd in zijn slaap overleed. Het ging om een publieke plechtigheid, later op de dag volgt er nog een afscheid in intieme kring waarbij de as van de overledene in zee zal worden neergelaten.

Aendenboom groeide op in Oostende maar was een geboren Antwerpenaar en woonde ook de voorbije decennia in zijn geliefde Scheldestad, waar hij ook mee aan de wieg stond van het intussen ter ziele gegane Raamtheater. Hij was een gevierd theateracteur, maar het grote publiek kent hem vooral van rollen in televisiereeksen als "Lili en Marleen", "Johan en de Alverman" en "De bossen van Vlaanderen", of films als "De Leeuw van Vlaanderen" en "Het Sacrament".

Onder de aanwezigen vandaag waren tal van voormalige collega's, zoals Carry Goossens, Herbert Flack, Peter Van den Begin en Reinhilde Decleir. Luk Wyns, die met Aendenboom in "Matroesjka's" speelde en hem onlangs nog regisseerde in "Crimi Clowns", noemde hem "een topacteur, een legende" en stelde dat "ze nooit nog een stoerder iemand zullen maken", maar dat hij Aendenboom "toch vooral zal herinneren als de warmste en liefste vriend". Jan Decleir had het in een videoboodschap dan weer over "een van de grootste acteurs van Vlaanderen - in ieder geval in centimeters - en met zekerheid de allermooiste".