Axelle Red brengt bezoek aan Syriërs in Jordaans vluchtelingenkamp © BELGA

Axelle Red, ambassadrice van Handicap International, brengt komende maandag een bezoek aan het vluchtelingenkamp van Azraq in Jordanië. De organisatie biedt er steun aan mensen die de Syrische burgeroorlog ontvlucht zijn, met bijzondere aandacht voor gewonden en kwetsbare personen. Dat meldt Handicap International.

Azraq is een vluchtelingenkamp in de woestijn, op 100 kilometer van de Jordaanse hoofdstad Amman. De teams van Handicap International leiden er sinds 2012 activiteiten rond functionele revalidatie (kinesitherapie en ergotherapie), bieden psychosociale bijstand en trekken naar de kampen en gemeenschappen om mobiele hulpmiddelen zoals krukken, rolstoelen, prothesen en orthesen uit te delen.

Axelle Red zal in een ziekenhuis in Amman ook kwetsbare vluchtelingen ontmoeten. Later deze maand, op 24 en 25 april tijdens een conferentie in Brussel over de toekomst van Syrië en de regio, zal de zangeres dan getuigen over haar bezoek aan Jordanië, de gevolgen van het Syrische conflict en de situatie van de vluchtelingen.

In Jordanië leven momenteel meer dan 655.000 mannen, vrouwen en kinderen in ballingschap. Ongeveer 80 procent leeft buiten de kampen. Meer dan 139.000 anderen hebben een toevlucht gevonden in de kampen van Zaatari en Azraq.

Axelle Red: Vlaamse girlpower aan de top in Frankrijk