Lily Allen: "Ik werd aangerand" © BELGA

De Britse popzangeres Lily Allen heeft in een podcast van de Britse journalist en presentator James O'Brien naar aanleiding van haar vierde solo-album 'No Shame' verklaard dat ze aangerand werd en "reeds gerechtelijke stappen ondernomen heeft".

Tijdens de opname van de podcast werd het onderwerp Weinstein en zijn misdrijven aangesneden. Ook de redenen waarom mensen nu naar voren treden met hun verhalen over seksuele intimidatie werden besproken. Op dat punt deelde Allen haar persoonlijk verhaal. De zangeres voegde eraan toe dat ze niet uit is op aandacht of geld door het nieuws openbaar te maken. "Als ik uit was op geld had ik wel een burgerlijke rechtszaak aangespannen en er een geheimhoudingsverklaring bij gevoegd."

"Ik kan er weinig over zeggen, want ik ben bezig met een zaak", aldus Allen. "Ik vind het wel interessant dat sommige mensen denken dat er iets te winnen valt door zo'n verhalen te delen. Ik denk eerder dat de meeste van die vrouwen de last niet meer willen dragen en hun verhaal vertellen om ervan af te zijn."

In een recent interview met Vice trok Allen de impact van de steun van beroemdheden aan de #MeToo-beweging in twijfel: "Wat heeft het uitgehaald? Wie is er gearresteerd? Wie is er in de cel gevlogen? Als Harvey Weinstein beschuldigd zou worden van 52 moorden zou hij nu achter tralies zitten."