Bill Cosby vandaag opnieuw voor rechter voor seksueel misbruik © BELGA

In een rechtbank in Pennsylvania gaat vandaag het nieuwe proces tegen komiek Bill Cosby van start. Hij staat terecht wegens seksueel misbruik van een vrouw in 2004.

De 80-jarige Cosby moet zich verantwoorden voor het drogeren en het seksueel misbruik van Andrea Constand in 2004. Zelf houdt hij vol dat de vrouw had ingestemd met de seks. Vorig jaar werd Cosby ook al berecht, maar die zaak werd uiteindelijk nietig verklaard omdat de jury er niet in slaagde overeenstemming te bereiken over een vonnis.

Cosby heeft sindsdien een nieuw team advocaten aangenomen, onder wie Tom Mesereau, die vooral bekend is voor zijn aandeel in de vrijspraak van Michael Jackson in een zaak rond kindermisbruik in 2005.

Sinds het schandaal rond Cosby uitbarstte kwamen al meer dan vijftig vrouwen naar buiten met beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van de komiek. Het huidige proces focust echter vooral op de aanklacht van Andrea Constand, een voormalige medewerkster van de Temple University in Philadelphia.

De Amerikaanse acteur startte zijn carrière als stand-upcomedian in de jaren zestig. Zijn grootste succes scoorde hij in de jaren tachtig met de populaire sitcom 'The Cosby Show', waarin hij de rol vertolkte van Cliff Huxtable, de innemende en wijze patriarch van een rijke zwarte familie in New York.