Releasedatum geprikt voor 'Toy Story 4' © BELGA

Negen jaar na het populaire derde deel van 'Toy Story' komt Pixar met een vierde avontuur: Buzz Lightyear, Woody, Jessie en Rex zullen in juni 2019 op de bioscoopschermen verschijnen, zo meldt de Britse krant Metro UK.

In november 2017 verlieten de twee scenaristen, waaronder de Amerikaanse actrice Rashida Jones (bekend van onder andere de tv-serie 'The Office'), het project wegens "creatieve meningsverschillen". Ze beweerden toen dat zwarte mensen te weinig kansen en inspraak kregen bij Pixar. Geruchten dat voormalige Pixar-baas en regisseur John Lasseter avances gemaakt zou hebben bij Jones werden weerlegd. Stephany Folsom zal nu het script voor haar rekening nemen. Het wordt haar eerste grote filmklus.

De releasedatum was oorspronkelijk gepland voor de zomer van dit jaar maar die plek werd later ingenomen door de sequel van 'The Incredibles', waardoor de release van 'Toy Story 4' met een jaar werd uitgesteld.

Het eerste deel van 'Toy Story' kwam in 1995 in de zalen, er werden nog twee vervolgdelen gemaakt in 1999 en 2010. Tot de komst van 'Frozen' en 'Minions' was 'Toy Story 3' de meest winstgevende animatiefilm ooit.