Wie is volgens jou De Mol? © VIER

Heerlijke psychologische spelletjes in de derde aflevering van De Mol, waarbij er meer geld uit de pot ging dan er bijkwam. Met Jeffrey moest de hoofdverdachte van heel wat mensen genadeloos het spel verlaten.


Tijdens de eerste proef moeten de kandidaten meehelpen met de voorbereidingen van een dorpsfeest. Joke, Jeffrey en Steven moeten een grote pinata vullen met snoep door liedjes te herkennen in een mash-up en de juiste artiesten aan te wijzen. Maar dat loopt alleen vlot met Jeffrey als zanger, Joke als stuurman en Steve als geblinddoekte, waardoor er maar 250 euro wordt verdiend. Nog slechter vergaat het Katrien, Pascale en Pieter: zij slagen er niet in de juiste sombrero's te volgen op het dorpsplein terwijl ze een memory moeten oplossen. Dan doen Lloyd en Bahador het beter in hun tequila-quiz door negen van de vijftien vragen juist te beantwoorden en niet positief te blazen na elk drie tequila's: goed voor 900 euro.

Op dag twee mag Jeffrey achter het stuur van een racewagen kruipen terwijl Pieter hem vanop het dak kan helpen om vragen uit het rijexamen af te leggen. Doel: vijf rondes sneller afleggen dan een plaatselijke racepiloot, die de andere kandidaten met allerlei manoeuvres kunnen doen vertragen.  Met succes: Lloyd en Bahador slagen er tijdig in een band van de safetycar te vervangen, Joke en Pascale helpen een oudje oversteken en Katrien en Steve activeren éénmaal het rode licht vanop hun hometrainer. Omdat Jeffrey en Pieter slechts één vraag correct beantwoorden, levert de proef in totaal wel maar 1.000 euro op.


De leukste proef volgt pas na het invullen van de vragen. Alvorens te vertrekken naar Mexico City moeten de kandidaten de groepspot onder elkaar verdelen. Het geld van de afvaller verdwijnt uit de pot en die afvaller heeft "neen" geantwoord op de vraag of de mol kinderen heeft. Alleen wie een koffertje met geld meekrijgt, kan het resultaat van de eliminatie nog beïnvloeden. In de discussie die daarop volgt houden Steve, Lloyd en Katrien zich opvallend afzijdig. Bahador en Steve willen niet onthullen wat ze hebben geantwoord op de vraag waardoor ook dat geen oplossing biedt. Uiteindelijk offert Jeffrey zich op om een koffertje met 0 euro te nemen, waarna Bahador meteen volgt. Ze verdelen de rest van het geld, waarbij ze Lloyd, Pieter en Joke het meeste geld toevertrouwen. Met dat geld kunnen de kandidaten pasvragen kopen aan 500 euro per stuk: Joke gaat voor één pasvraag, Steve en Pieter nemen er elk twee. Of dat een verschil maakt in de eindafrekening weten we niet, maar het is wel Jeffrey die naar huis gaat.

Wie maakte zich verdacht in deze aflevering? In Café De Mol was Steve de hoofdverdachte. Zijn muziekkennis blijkt alvast beperkt: zelfs Justin Bieber en Madonna herkent hij niet. Al is dat voor een man van zijn leeftijd misschien niet helemaal onrealistisch. Ondanks zijn goede conditie moest hij op de hometrainer zijn meerdere erkennen in Katrien en slaagde hij er slechts één keer in tijdig 1 kilometer te fietsen. Volgens Annelies, finaliste van vorig jaar, is Pascale dan weer de mol. Zij neemt vaak het voortouw bij opdrachten en slaagde erin de sombrero's uit het oog te verliezen toen Pieter... Katrien riep.

Joke maakte een goede beurt bij de muziekquiz en ook Lloyd en Bahador deden het allesbehalve slecht bij de proeven. Pieter had dan weer duidelijk stress dat hij wel eens het spel zou moeten verlaten, terwijl Katrien nu al zeker lijkt van haar stuk. Maar wie van hen is nu de verrader?