Hoewel het nog een jaar wachten is op de finale van de HBO-reeks "Game of Thrones", heeft assistent-directeur Jonathan Quinlan een bedankbriefje op Instagram geplaatst voor het harde werk van de crew. Zo werd duidelijk dat het achtste en laatste seizoen een gigantisch gevecht zal bevatten, nog groter als de impressionante "Battle of the Bastards" en de "Loot Train Attack". Quinlan haalde de foto snel weer offline, maar de fansite 'Watchers on the Wall' kon de foto net op tijd bewaren.

Bekend is dat de populairste serie van HBO er een is die hoge productiekosten met zich meebrengt. En voor het laatste seizoen doen ze er nog een schepje bovenop. De crew heeft er 55 opeenvolgende nachtopnames opzitten voor waarschijnlijk een van de grootste veldslagen uit de serie. "Wanneer tientallen miljoenen mensen over de hele wereld deze aflevering over een jaar bekijken, zullen ze niet weten hoe hard je hebt gewerkt", luidt de brief. "Het maakt ze niet uit hoe moe je was of hoe moeilijk het was om je werk te doen in temperaturen onder het vriespunt. Ze zullen iets zien dat nog nooit eerder is gedaan."

Eerder was bekend dat bij het voorlezen van de slotaflevering, alle aanwezigen de makers een staande ovatie van een kwartier lang gaven. Momenteel zijn Jon Snow, Daenerys Targaryen, Tyrion Lannister en Cersei Lannister de belangrijkste personages die meedingen naar de Iron Throne. Of ze het ook allemaal zullen halen tot het einde van seizoen acht, is héél twijfelachtig. Wel is zeker dat de fans met hele hoge verwachtingen zitten.