Dramatische skireis van Emma uit Thuis is start van nieuwe reeks © VRT

Maandag was het in Thuis al te horen: op de skireis van Emma is een van haar medeleerlingen gestorven. Het verhaal gaat vanaf 16 april verder in Secrets, de eerste spin-off van Thuis.


Secrets draait rond een groep vrienden en jaargenoten van het Stedelijk Middelbaar Instituut Mechelen. Een dramatische gebeurtenis op hun skireis zet het leven van de laatstejaarsscholieren helemaal op zijn kop: hun vriend Maarten sterft op de reis na een val uit het raam. Volgens de school en het politie-onderzoek is het een ongeval, mede veroorzaakt door te veel alcohol en drugs. Maartens medeleerlingen zijn helemaal ondersteboven en niemand is nog dezelfde na deze dramatische gebeurtenis.

Wanneer iedereen na de paasvakantie terug naar school gaat, start de geruchtenmolen en wordt er een sociale media-pagina opgericht door de mysterieuze onbekende 'Jim Secret', die verdachtmakingen verspreidt. Jim beweert dat iemand van de klasgenoten Maarten bewust geduwd heeft. De pagina maakt verschillende mensen zenuwachtig, en de geruchten en verdachtmakingen hakken hard in op het dagelijkse leven van de scholieren. Stilaan wordt duidelijk dat er in de aanloop naar de bewuste avond dingen gebeurden waar niet iedereen van op de hoogte was, en dat Maarten een heleboel geheimen had...

In Secrets herkennen de Thuis-kijkers ongetwijfeld Elise Roels in de rol van Emma. Zij en Nicky (gespeeld door Annabet Ampofo) zijn samen met hun klasgenoten op de skireis met dramatische afloop vertrokken. Andere rollen zijn voor Eve van Avermaet (Lauren), Jaap van Veen (Maarten), Désirée Viola (Adina), Thijs Antonneau (Cedric), Jonas Vermeulen (Vincent), Lindsy Dias (Kato), Elias Vandenbroucke (Davy), Rob Van der Auwera (Julian), Brecht De Groot (Floris) en Circé Lethem (Hilde). Regie van de reeks is in handen van het jonge talent Sara van Oostrum.

De eerste beelden uit Secrets zijn te bekijken in de videoclip van Let you go, het titellied van deze nieuwe Eén-reeks. Deze titelsong werd gemaakt door de zangeres OT, MNM Rising Star 2017, en dj BVD KULT. De videoclip is geregisseerd door niemand minder dan Adil El Arbi en Bilall Fallah.



Secrets is vanaf maandag 16 april negen weken lang te volgen via één.be en MNM.be, via de Facebookpagina van Secrets, het YouTube-kanaal van Eén, via VRT NU en via televisie op Eén. Op 16 april kunnen kijkers de reeks online meteen ontdekken met een extra lange aflevering die om 15.30 uur wordt gelost. Vanaf 23 april wordt elke weekdag om 15.30 uur een aflevering van vijf minuten online gelost, dit nog acht weken lang. Elke week beleven de kijkers het verhaal vanuit het standpunt van een ander personage.