Schrijvers van onverwachte horrorhit 'A Quiet Place' broeden al op vervolg © BELGA

John Krasinski's 'A Quiet Place' staat op de eerste plaats in de Noord-Amerikaanse box-office. De inventieve horrorfilm overtrof met 50 miljoen dollar alle verwachtingen en scoort daarmee het op één na beste openingsweekend van 2018, na de 202 miljoen dollar die superheldenfilm 'Black Panther' opbracht. Scenaristen Bryan Woods en Scott Beck hebben volgens filmsite Screenrant al enkele ideeën voor een sequel, die er zo goed als zeker aan zit te komen.

De film vertelt het verhaal van een verschanst gezin dat wanhopig tracht te overleven in een dystopische wereld. De post-apocalyptische aarde is bevolkt door wezens die via een hoogontwikkeld gehoororgaan op mensen jagen door op geluid af te gaan. De film bevat slechts vier protagonisten en speelt zich grotendeels af op één plaats. Stilte speelt een hoofdrol en wordt aangewend als een extra vorm van spanning.

Door het onverwachte succes van 'A Quiet Place' ligt een sequel zo goed als vast. Er wordt zelfs een heuse franchise overwogen. De film kreeg lovende kritieken van de gespecialiseerde pers en ook de reacties van bioscoopbezoekers zijn bijzonder positief.

Na twee mediocre indiefilms is dit het derde wapenfeit van John Krasinski als regisseur. Hij stond meerdere jaren in de schijnwerpers met zijn hoofdrol in de Amerikaanse versie van 'The Office' (2005-2013) en heeft zelf ook een hoofdrol in zijn film.