"Batgirl" opnieuw op de rails © BELGA

Nieuwe wending in de "Batgirl"-saga. Begin dit jaar zette Warner Bros het project nog stop, nu lijkt het erop dat de avonturen van de DC Comics-heldin nu toch op het grote scherm te zien zullen zijn. Het verhaal wordt nu geschreven door Christina Hodson, scenarioschrijfster van de nieuwe "Bumblebee", een spin-off van de Transformers"-franchise. Dat schrijft Hollywood Reporter. Hodson is ook betrokken bij "Birds of Prey", een andere spin-off waarin "Batgirl" te zien is.

Eerder werd Joss Whedon, regisseur van de twee eerste "Avengers", aangesteld om de film te maken. Die verliet echter het project in februari toen hij aangaf dat hij geen goed verhaal had. Whedon regisseerde eveneens "Justice League" nadat Zach Snyder wegens persoonlijke omstandigheden het project verliet.

Barbra Gordon, oftewel "Batgirl", is de dochter van commissaris Gordon, een terugkerend personage in de avonturen van de "Batman". De heldin werd voor het eerst opgevoerd door Alicia Silverstone in 1997, in "Batman and Robin" door Joel Schumacher. Na "Wonder Woman" zou "Batgirl" de tweede film in het DC-universum met een vrouwelijk hoofdpersonage kunnen worden.