Joaquin Phoenix houdt zich op de vlakte over rol als The Joker


De acteur is de grote favoriet om The Joker te spelen in een speciale film over de dagen voordat hij schurk werd.


Joaquin Phoenix weigert te bevestigen dat hij voorbereidingen treft om in de huid te kruipen van Batman-schurk The Joker.

De acteur is volgens velen de grote favoriet om het boegbeeld te worden van het DC Comics-project van Todd Phillips. Die wil een film maken over The Joker.

Er gaan geruchten dat Joaquin gesprekken heeft gevoerd over de iconische rol. Bevestigen wilde hij dat echter niet.

"Ik weet het niet echt, ik weet het niet," vertelde hij Collider in antwoord op een vraag over zijn betrokkenheid. De acteur liet wel doorschemeren dat hij het heel anders zou aanpakken als zijn voorgangers mocht hij ooit The Joker spelen.

"Er zijn verschillende interpretaties van zijn personage", zei hij. "Het is heel interessant en ik denk dat daar waarschijnlijk ruimte voor is. Misschien is het net alsof je een toneelstuk speelt en acteurs zelf kleur geven aan de rol die ze moeten spelen.”

Joaquin denkt dat het genre, stripboeken, het voor een groot deel mogelijk maakt om verschillende mensen hetzelfde personage te laten spelen en het karakter op een andere manier te interpreteren. “Het is op de een of andere manier in het bronmateriaal ingebouwd. Ik vind het cool als mensen dat doen."

De Joker-film van regisseur Phillips is nog steeds in pre-productie, maar afgaande op het werkscenario lijkt de schurk te worden gevolgd in de periode voordat hij veranderde in een kwaadaardige clownmisdadiger.

Cover Media/Novum Nieuws