Het Amerikaanse action-adventurespel "GTA V" van Rockstar North is het meest winstgevende entertainment product aller tijden. Het computerspel, ook beschikbaar op PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One, heeft sinds 2013 zo'n 90 miljoen exemplaren verkocht en 6 miljard dollar opgebracht. Het budget bedroeg toen 265 miljoen dollar.

Ter vergelijking: "Avatar", de meest winstgevende film aller tijden, bracht zo'n 2,8 miljard dollar op. Voor dit onderzoek is overigens de opbrengst uit microtransacties in "GTA Online" niet meegenomen. De daadwerkelijke opbrengst van het spel ligt in werkelijkheid waarschijnlijk vele malen hoger. Alleen de "Super Mario"-franchise zou meer exemplaren hebben verkocht, maar bijlage niet zoveel opbracht.

In februari gaf president Donald Trump aan dat blootstelling aan gewelddadige videospellen en films weleens de reden zou kunnen zijn voor het vuurwapengeweld in de VS, waarbij hij zei: "Misschien moeten we daarvoor een beoordelingssysteem instellen." Velen wezen erop dat de VS inderdaad beoordelingssystemen voor zowel films als videogames heeft. Het classificatiesysteem voor "Grand Theft Auto V" is 18+.