Cannes heeft de poster voor de 71e editie van het filmfestival onthuld, daarop prijkt een afbeelding vanuit Jean-Luc Godards film "Pierrot le Fou" (1965). Godard was samen met onder andere Robert Bresson, Claude Chabrol en Agnès Varda een van de grondleggers van de Franse Nouvelle Vague eind jaren 50. De eerste film in deze stijl was "À bout de souffle" van Godard zelf, met Jean-Paul Belmondo en Jean Seberg in de hoofdrol.

De poster werd ontworpen door de 27-jarige grafisch designer Flore Maquin en is geïnspireerd door het werk van wijlen fotograaf Georges Pierre. Op de cover zien we Jean-Paul Belmondo and Anna Karina uit hun auto leunen om elkaar innig te kussen. In "Pierrot le Fou" spelen de twee elkaars geliefden, op de vlucht naar de Franse Rivièra, waar ook Cannes plaatsvindt.

Het filmfestival van Cannes begint dit jaar op 8 mei en loopt tot 19 mei. Asghar Farhadi's "Everybody Knows", met Javier Bardem en Penelope Cruz opent Cannes. De rest van de line-up wordt morgen bekendgemaakt. Cate Blanchett is dit jaar juryvoorzitter.