Belgische reeks "Undercover" grijpt naast de prijzen op festival voor tv-series in Cannes © BELGA

De Belgische reeks "Undercover" is er gisterenavond niet in geslaagd een prijs binnen te halen op "Canneséries", het festival voor tv-series in Cannes. De belangrijkste trofee, die voor beste serie, werd binnengehaald door de Israëlische reeks "When Heroes Fly".

"Canneséries" is een nieuw festival in de Zuid-Franse stad Cannes, dat de aandacht op tv-reeksen vestigt. Het is de bedoeling dat het evenement, net zoals het filmfestival in Cannes, uitgroeit tot een referentie in zijn sector.

Tijdens de slotdag van de eerste editie van het festival werden zes prijzen uitgereikt. Daarbij ging het Israëlische "When Heroes Fly" met de award voor de beste reeks lopen. De andere grote winnaar is de Noorse reeks "State of Happiness", dat als enige met twee trofeeën naar huis ging: voor beste scenario en beste muziek. Voorts werden ook de reeksen "Miguel" (beste cast), "The Hunter" (beste vertolking) en "Dominos" (beste digitale serie) bekroond. De Belgische serie "Undercover", een productie van De Mensen voor Eén, valt daarmee naast de prijzen.

In "Undercover" spelen Tom Waes en Anna Drijver twee agenten met een gevaarlijke missie. Hun target is de Nederlander Ferry Bouman, één van de grootste xtc-producenten ter wereld. Hij woont in een chique villa, maar zit tijdens de weekends en vakanties in een chalet op een camping vlakbij zijn huis. De Belgische politie installeert twee undercoveragenten op de camping om contact te leggen en het xtc-netwerk te infiltreren.

De serie wordt in 2019 uitgezonden op Eén, en is ook al aangekocht door Netflix en ZDF.