Jessica Biel had moeite met de keizersnede door haar plan om natuurlijk te bevallen


De ster hoopt een voorbeeld te zijn voor andere moeders die dezelfde ervaring hadden.


Jessica Biel worstelde met gevoelens van mislukking na haar keizersnede omdat ze liever natuurlijk was bevallen.

De actrice moest in 2015 onder het mes bij de bevalling van haar zoon Silas die ze samen met haar man Justin Timberlake welkom heetten, en achteraf vertelt ze dat het tijd kostte om te accepteren dat hij niet werd geboren op de manier zoals ze wilde.

De ervaring heeft haar geleerd om uitdagingen rond het ouderschap meer te accepteren.

“Dat was een hele transformerende periode, omdat ik zo’n duidelijk plan voor ogen had”, vertelt ze aan Entertainment Tonight. “Ik dacht, zo gaat het gebeuren, maar alles gebeurde precies andersom het was een grote les in het kennen van de toekomst.” Het leerde haar om flexibel te zijn, dat ze haar plannen soms moet wijzigen en niet op pad moet gaan of juist wel als ze een goede dag hebben.

De Amerikaanse actrice hoopt dat ze haar oorspronkelijke geboorteplan ooit nog kan meemaken.

“Ik heb gewoon enorm ontzag voor vrouwen die een natuurlijke bevalling achter de rug hebben en als ik ooit nog de kans krijg om het te doen, zou ik dat fantastisch vinden”, zegt ze. “En, als het niet gebeurt, is het ook niet erg. Ik heb niet meer het gevoel dat ik dan meer vrouw of meer moeder zal zijn, of dat ik gefaald heb omdat mijn lichaam niet deed wat het zou moeten doen.”

De 36-jarige Biel gebruikt haar ervaringen om andere moeders gerust te stellen.

“Ik denk dat het belangrijk is om te praten over deze dingen, omdat er rond het moederschap en geboorte zoveel schaamte en schuld is gewikkeld. Het is belangrijk om te zeggen dat dit gebeurd is. Dat ik hier ben en dat hij hier is, en dat is precies wat er moest gebeuren.”

Cover Media/Novum Nieuws