Bella Thorne verdient 65.000 dollar per Instagram-post © BELGA

De Amerikaanse actrice Bella Thorne heeft onthuld dat ze per post op sociaalnetwerksite Instagram liefst 65.000 dollar - een kleine 53.000 euro - verdient. Ze kocht in 2016 een luxueuze villa die ze naar eigen zeggen volledig met haar opbrengsten uit sociale media kon betalen.

De meesten onder ons zijn blij als één post 50 likes en een handjevol commentaren krijgt, maar de 20-jarige Disney-ster uit 'Shake It Up' kan rekenen op een indrukwekkend leger volgers waar de gewone sterveling alleen maar van kan dromen. Op Instagram heeft Thorne liefst 17,3 miljoen volgers, haar fanpagina op Facebook heeft een kleine 10 miljoen volgers.

In een documentaire van lifestyle-magazine Vogue, 'The Life of Bella Thorne', doet ze een boekje open over de financiële kant van haar social media-accounts. Tijdens een telefoongesprekje onder het toeziend oog van de camera horen de kijkers Thorne vrolijk vertellen dat ze liefst 65.000 dollar per Instagram-post opstrijkt. "Niet slecht, hé?", klinkt het vervolgens. Verder verklapt de actrice ook nog dat ze op Snapchat ook nog eens telkens op 10.000 à 20.000 dollar (8.000 tot 16.000 euro) kan rekenen.

Thorne vertelt in de documentaire dat Instagram voor haar een echte full-time job is. "Ik begon op mijn 18de met letterlijk 200 dollar op mijn bankrekening en een jaar later heb ik er een huis mee gekocht, dat alles van sociale media." Thornes huis in Sherman Oaks (Los Angeles) kostte naar verluidt zo'n 2 miljoen dollar, of 1,62 miljoen euro.