Mariah Carey kampt met bipolaire stoornis © BELGA

De Amerikaanse zangeres en superster Mariah Carey heeft in een interview met entertainmentmagazine People onthuld dat ze aan een bipolaire stoornis lijdt. Ze volgt sinds kort therapie en neemt ook medicatie.

De 48-jarige zangeres kamp al minstens 17 jaar lang met de stoornis: al in 2001 kreeg ze de diagnose. Ze kon het harde nieuws aanvankelijk echter niet aanvaarden en beleefde naar eigen zeggen "de zwaarste jaren van haar leven". "Tot voor kort woonde ik in isolement en ik ontkende alles. Ik was constant bang dat iemand me zou openbaren", zo vertelde Carey aan People. "Ik kon het gewoon niet meer aan, dus ik ging op zoek naar een behandeling."

Lange tijd werden haar symptomen, slapeloosheid en prikkelbaarheid, afgedaan als als manische depressie. Er bleek echter meer aan de hand.

"Ik voelde me zo eenzaam en verdrietig - zelfs schuldig omdat ik niet deed wat ik moest doen voor mijn carrière", voegt ze eraan toe. "Bipolaire stoornis zou je niet mogen definiëren en ik weiger mezelf te definiëren of te beheersen."

De zangeres, die op het hoogtepunt van haar carrière in de jaren 1990 hits scoorde als 'Hero', 'Emotions' of 'One Sweet Day', zou lijden aan type II bipolaire stoornis, waarvan de episodes minder ernstig ernstig zijn dan die van type I.

Ongeveer 2,8% van de Amerikaanse volwassenen lijden aan gelijkaardige aandoeningen, volgens het Federaal Instituut voor Geestelijke Gezondheid.