Charlize Theron: "We werken aan een sequel op 'Atomic Blonde'" © BELGA

Ondanks de matige prestaties van 'Atomic Blonde' zou er toch een sequel komen op de spionagefilm met Charlize Theron. Dat heeft de actrice onthuld aan entertainmentmagazine IndieWire.

De hype rond 'Atomic Blonde', met Charlize Theron in de hoofdrol, was behoorlijk groot toen het vorig jaar werd uitgebracht. Het spionage-vechtsportspektakel moest de lancering van een nieuwe franchise worden voor de actrice. De film kreeg echter lauwe recensies en ook aan de box office bleef het verhoopte megasucces uit. De hoop op een franchise leek sterk geslonken. Maar misschien ook niet, zo blijkt nu. "We werken aan een vervolg", liet de actrice zich gisteren ontvallen.

Terwijl de eerste film wereldwijd een eerder teleurstellende 100 miljoen dollar (81 miljoen euro) opbracht, was het geen totaal verlies gezien het relatief lage productiebudget van 30 miljoen dollar of 24,3 miljoen euro. Mogelijk denken de makers dat ze het met een tweede deel beter kunnen doen.

Hoe concreet de plannen al zijn, is nog niet duidelijk. Het moet gezegd dat "werken" aan een film heel wat verschillende dingen kan betekenen. Mogelijk wordt er op dit moment gewoon een verhaal ontwikkeld en bekeken of er interesse is. Misschien is er al een script geschreven en moeten alleen de contracten en planning nog worden uitgewerkt. Hoe dan ook, het is nog veel te vroeg om te zeggen of 'Atomic Blonde 2' effectief het daglicht zal zien, zo luidt het in de Amerikaanse filmpers.

Geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken: vrouwelijke superspionnen