Wie is volgens jou De Mol? © VIER

Vier afleveringen ver in De Mol en er zijn al drie vrouwen naar huis. In een aflevering waarin alweer nauwelijks geld wordt verdiend moest Katrien het spel verlaten.


De kandidaten zijn aangekomen in Mexico City en maken kennis met het drukke verkeer op de bakfiets. De kandidaten moeten enkele raadsels oplossen en in twee uur tijd vier pakjes bezorgen. Met de hulp van Steve en Katrien die personages moeten herkennen op een muurschildering van Diego Rivera. Alleen Joke, Pascale en Baha slagen erin 1.000 euro binnen te halen door een afstand in vogelvlucht goed in te schatten. Lloyd en Pieter gaan twee keer de mist in wanneer ze het hoogst mogelijke getal moeten vormen met lucifers en wanneer Lloyd en Pascale ook nog eens heel lang treuzelen op de foute locatie is de proef al zo goed als mislukt. Pascale laat zich wel nog positief opmerken wanneer ze snel een strategie klaar heeft om een afwijkend zakje snoep te wegen, maar dan is het al te laat.

Op dag twee nemen Holy Pieter en Big Baha het tegen elkaar op in een partijtje lucha libra. Ze moeten vijf worstelgrepen onder de knie krijgen, die de andere kandidaten 's avonds moeten herkennen. Katrien, Lloyd en Joke moeten ondertussen ontsnappen uit drie escaperooms om zo te vermijden dat Steve en Pascale een verfbom over zich krijgen. Die laatste twee zien niet dat de kleur rood ontbreekt op enkele foto's van hun verblijf. Terwijl Lloyd dan weer net te laat beseft dat het witte huis in Washington staat. Omdat hij eerder ook al vijf minuten verloor met een videogame? Feit is dat er alweer geen geld verdiend wordt. Ook niet bij het worstelen, want na een juist antwoord van Katrien en Lloyd gaat Pascale in de fout.


Ook de derde proef biedt geen beterschap. In de Torre Latinoamericana wordt al snel beslist dat er voluit voor de vrijstelling gegaan mag worden en dus niet voor de 3.000 euro, onder impuls van Pieter en Joke. Pieter voelt zich nog altijd schuldig over de twee pasvragen van vorige week en offert zich op door als eerste uit te stappen. Steve en Joke lijken daar minder last van te hebben, want Pascale moet nog voor hen uitstappen uit de lift. Terwijl de conditie van Steve plots weer veel beter lijkt dan vorige week, is het Joke die fysiek imponeert door de vrijstelling te nemen. Ook Lloyd eindigt nog voor Katrien, die met de lift mocht gaan door een voetblessure. Bijna alle vragen worden correct opgelost, al kan Steve blijkbaar geen lettergrepen tellen.

Wie maakte zich verdacht deze aflevering? Of moeten we zeggen: wie niet? Volgens de kijkers van Café De Mol is Lloyd verdachte nummer één. Hij herkent wel de groep Green Day, hoewel het volgens Steve om John Denver gaag, maar gaat verder een paar keer in de fout. Volgens Davey, de winnaar van vorig jaar, is Bahador dan weer de hoofdverdachte. Hij slaagt er altijd in de opdrachten in een bepaalde richting te sturen en laat de anderen twijfelen wanneer ze wel het juiste antwoord vinden. Zou Scott niet Escott zijn? En is Brussel niet te obvious?

Hoewel Joke nog nauwelijks geld verdiende, maakt ze vaak een goede indruk in de proeven. Bij de waarde van het geld inschatten is ze wel fout, maar wanneer Bahador zonder pakje wil vertrekken is ze bij de pinken. Als ze ook nog eens op de juiste Mol zit, zou ze wel eens lang kunnen meegaan. Of is zij de volgende vrouw die het spel moet verlaten?