Courtney Love staat stil bij overlijden regisseur Milos Forman


De rockster vertelde dat Forman hemel en aarde moest bewegen om haar in The People Vs. Larry Flynt te krijgen.


Acteurs die hebben samengewerkt met Milos Forman rouwen om de dood van de Tsjechische filmmaker. De regisseur van onder meer One Flew over the Cuckoo's Nest, Amadeus, The People vs Larry Flint en Man on the Moon overleed vrijdag op 86-jarige leeftijd.

Courtney Love noemde The People Vs. Larry Flynt, de film waarin ze samenwerkte met Forman, een 'bioscoopreus'. Love won een Golden Globe-nominatie voor haar rol in die film en denkt met veel plezier terug aan de samenwerking met de regisseur, zo blijkt uit een lange hulde die ze zondag op Instagram plaatste. "Hij was altijd zachtaardig en bracht altijd hij beste in mij boven."

Ze vertelde ook dat de regisseur moest knokken om haar in de film te krijgen. "Milos, jij was mijn eerste voorbeeld van wat een echte man is", schrijft de actrice en zangeres. Forman stak veel tijd en energie om Courtney klaar te stomen voor haar rol. "Milos accepteerde mij en mijn demonen", zegt ze daarover. Zo moest ze hem beloven geen drugs te gebruiken gedurende de opnamen voor de film.

Hustler-baas Larry Flynt en Love's co-ster in de film, Edward Norton, hebben ook stilgestaan bij het overlijden van Forman. Flynt noemde de regisseur een echte visionair en voegde eraan toe: "Hij was een opmerkelijke man met buitengewoon talent, ik zal zijn aanwezigheid op deze aarde missen." Norton schreef: "Hij was mijn eerste echte mentor in het maken van films en tot op de dag van vandaag ben ik hem dankbaar."

Michael Douglas, die als co-producent betrokken was bij One Flew over the Cuckoo's Nest, zegt in een verklaring in The Hollywood Reporter: Het is triest dat we een van de grootste regisseurs in de geschiedenis van de film hebben verloren. Ik had de eer om met Milos te werken voor One flew over the Cuckoo's Nest en koester alles wat hij me heeft geleerd."

Jim Carrey speelde in Formans film Man on the Moon. "Nog een grootheid heeft ons verlaten. Wat een gemis. Een hele aardige man. Ik ben blij dat ik met hem heb mogen werken. Het was een monumentale ervaring", schrijft de acteur op Twitter.

Cover Media/Novum Nieuws