Vlaamse coproductie 'Nos Batailles' naar Semaine de la Critique © BELGA

'Nos batailles', de tweede speelfilm van de Brusselse filmmaker Guillaume Senez, is geselecteerd voor de Semaine de la Critique, de oudste nevensectie van het Festival van Cannes. Vlaams coproducent is Bart Van Langendonck ('Rundskop'), met Isabelle Truc van Iota Production als hoofdproducent. De Franse Belg Senez debuteerde als langspeelfilmer in 2015 met de prent 'Keeper'. Vorige week raakte al bekend dat het speelfilmdebuut 'Girl' van Lukas Dhondt in wereldpremière gaat in de Cannes-sectie Un Certain Regard.

'Nos batailles' vertelt het verhaal van een man die vecht tegen onrechtvaardigheid op het werk. Wanneer zijn vrouw het huis verlaat en niet meer terugkeert, moet hij noodgedwongen ook thuis zijn verantwoordelijkheid nemen en de zorg voor zijn kinderen opnemen. De hoofdrollen worden gespeeld door Romain Dury, Laure Calamy, Lucie Debay, Basile Grunberger en Léna Girard Voss.

'Nos batailles' is een productie van Iota Production, in coproductie met het Franse Les Films Pelléas en het Brusselse Savage Film. Be For Films vertegenwoordigt de film internationaal en Cinéart verdeelt de film in de Benelux.