VRT roept Vlaanderen op om met uitdagingen strijd aan te gaan tegen kanker © BELGA

De VRT heeft dinsdag de nieuwe editie van de campagne Iedereen tegen Kanker gelanceerd. Met de slogan "Ik daag kanker uit" roept de openbare omroep heel Vlaanderen op om mee de strijd aan te gaan tegen kanker. Voortaan organiseert de VRT de campagne jaarlijks.

Jaarlijks krijgen 40.000 Vlamingen te maken met kanker. Dat zijn elke dag 110 Vlamingen. "Kanker treft iedereen", zegt Jean-Jacques Cassiman, de voorzitter van Kom op tegen Kanker. "We moeten dus onderzoek blijven voeren om de behandelingen beter te maken. Veel mensen zijn bereid om daarbij te helpen en ons financieel te steunen. Daarom is het goed dat de VRT hen daarbij helpt."

Volgens Paul Lembrechts, de CEO van de VRT, blijft kanker bijzonder relevant. "Veel Vlamingen hebben er mee te maken of kennen een vriend of familielid die ermee te maken krijgt. Het is maatschappelijk relevant en daarom niet onlogisch dat de openbare omroep met al zijn merken ook dit engagement aangaat. We doen dat voortaan jaarlijks en niet tweejaarlijks."

Van 17 april tot 27 mei schuiven bekend en onbekende mensen hun angst aan de kant of steken hun handen uit de mouwen om een uitdaging aan te gaan. Met die uitdaging zamelen ze geld in. Zo belooft nieuwspresentator Wim De Vilder om uit een vliegtuig te springen.

De slotshow op Eén vindt plaats op zondag 27 mei.