Zanger Dotan: "Verhaal over vrouw in vliegtuig klopt wél" © BELGA

Popzanger Dotan kreeg afgelopen week de volle laag in de Nederlandse media nadat de Volkskrant onthulde dat hij valse profielen op sociale media gebruikte om zichzelf te promoten. In een gesprek met de Nederlandse televisiezender RTL houdt hij vol dat de ontmoeting met een fan die naast hem zat in een vliegtuig wél klopt.

In de talkshow "RTL Late Night" trok Dotan het boetekleed aan en gaf hij toe in het begin van zijn carrière "actief" bezig te zijn geweest met een aantal nepprofielen. Daarnaast excuseert hij zich voor een verzonnen ontmoeting met een leukemiepatiënt in 2015. "Ik had toen actie moeten ondernemen, het is mijn verantwoordelijkheid", klonk het bij de zanger.

Maar volgens Dotan klopt het verhaal over de fan in een vliegtuig wel degelijk. In 2017 plaatste de zanger van de hit "Home" een aantal tweets over die ontmoeting. Hij zou tijdens een lijnvlucht urenlang naast een meisje hebben gezeten die naar zijn muziek luisterde en een grote fan was, maar hem niet herkende. Voordat hij het vliegtuig verliet, gaf Dotan het meisje een briefje met zijn e-mailadres. Even later plaatste hij een kopie van haar reactie op sociale media.

Volgens critici is ook die e-mail vals omdat het meisje in haar bericht dezelfde interpunctie gebruikt als Dotan. Ze noemen het "zeer onwaarschijnlijk dat deze e-mail echt is".