Steven Spielberg gaat zijn eerste superheldenfilm maken © BELGA

Spielberg is eindelijk gezwicht: één van de grootste filmmakers van de afgelopen decennia zal samenwerken met Warner Bros. om de actie-avonturenfilm 'Blackhawk', gebaseerd op een personage uit het DC Comics-universum, te regisseren. Dat bericht entertainmentmagazine Variety.

Het wordt de allereerste superheldenfilm van Spielberg, die de afgelopen decennia talloze klassiekers en kaskrakers vervaardigde, zoals 'Jaws', 'Close Encounters of the Third Kind', 'E.T. the Extra-Terrestrial', de 'Indiana Jones'- en de 'Jurassic Park'-franchises en zijn meest recente exploot; 'Ready Player One', ook voor Warner Bros. Die film bracht wereldwijd zo'n 476 miljoen dollar op sinds zijn release vorige maand.

Het script van 'Blackhawk' is van de pen van David Koepp, die eerder al samenwerkte met Spielberg voor de blockbusters 'Jurassic Park', 'The Lost World: Jurassic Park', 'War of the Worlds' en 'Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull'.

'Blackhawk' zag in 1941 het levenslicht toen het door Quality Comics geïntroduceerd werd, voordat het overgenomen werd door DC Comics in 1957. In de strips is Blackhawk de leider van het Blackhawk Squadron, een elitegroep van gevechtspiloten die actief was tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Spielberg is momenteel volop in de weer met de voorbereidingen op een vijfde 'Indiana Jones'-film. Aansluitend zal hij aan een remake van 'West Side Story' werken. Pas daarna zal hij zich op 'Blackhawk' storten. Het is dus nog onduidelijk wanneer de opnames voor de film zullen starten.