Hooverphonic strikt winnares 'The Voice' als nieuwe zangeres © vtm

De winnares van 'The Voice', Luka Cruysberghs, is de nieuwe zangeres van Hooverphonic. Dat heeft bassist Alex Callier vanochtend aangekondigd op Studio Brussel.


Luka Cruysberghs is met haar 17 lentes erg jong. Ze won de laatste editie van 'The Voice', en had toen Callier als coach. Die stak zijn enthousiasme voor haar niet onder stoelen of banken. In het programma brachten Luka en Callier al samen de Hooverphonic-hit 'Mad about you' uit 2000.

"Het is een wereldprimeur dat een coach uit 'The Voice' iemand van zijn kandidaten gewoon in zijn groep integreert", zei Callier op Studio Brussel. De twee hielden na het programma contact, meer nog: Callier gaf tien nummers aan Luka waaruit ze kon kiezen voor een debuutsingle. Callier noemt Luka "een blijvertje".

Hooverphonic gaat komende zomer op tournee door de Verenigde Staten. De Belgische vuurdoop voor de nieuwe zangeres is voor 28 december in de Lotto Arena in Antwerpen. Callier belooft met de groep een nieuwe muzikale weg in te slaan. "Terug naar de pure essentie", klinkt het.

Bij Hooverphonic zijn al heel wat zangeressen de revue gepasseerd. Eerst waren er Esther Lybeert, Liesje Sadonius en Kyoko Baertsoen voor de band doorbrak. Met Geike Arnaert raakte Hooverphonic in de hitlijsten. Daarna volgde Noémie Wolfs, maar in 2015 "klikte het niet meer" tussen Wolfs en Callier. Er werd nadien geopteerd om te experimenteren met nieuwe stemmen.

Tickets voor het concert in de Lotto Arena zijn te koop vanaf vrijdag.