Pedro Almodovar, Antonio Banderas en Penelope Cruz weer samen in film


De film wordt later dit jaar opgenomen.


Pedro Almodovar wordt herenigd met Antonio Banderas en Penelope Cruz voor zijn nieuwe film Dolor y Gloria.

Banderas en Asier Etxeandia zullen de hoofdrol spelen in de film, terwijl Cruz en Julieta Serrano ondersteunende rollen hebben gekregen.

Volgens Almodovar zal de film zich concentreren op "een reeks van ontmoetingen, sommige fysiek en anderen herinnerd na tientallen jaren, door een filmregisseur in zijn nadagen".

De productie van de film begint in juli.

Almodovar heeft met Banderas aan verschillende films gewerkt, waaronder Labyrinth of Passion, Tie Me Up! Tie Me Down!, en The Skin I Live In, terwijl Cruz te zien was in All About My Mother en Volver van de regisseur. Banderas en Cruz speelden ook samen in 2013's I'm So Excited.

Serrano was ook te zien in de Dark Habits van de regisseur, Women On The Mist van een zenuwinzinking en Tie Me Up! Tie Me Down!.

Cruz zal ook te zien zijn in Everybody Knows. Haar echtgenoot Javier Bardem is dan haar tegenspeler. In de Spaanstalige psychologische thriller, geregisseerd door de Iraanse Asghar Farhadi, speelt Penelope een Spaanse vrouw die in Buenos Aires woont. Haar terugkeer naar haar geboortedorp met haar man en kinderen wordt verstoord door onverwachte gebeurtenissen en onthullende geheimen.

De film opent volgende maand het Filmfestival van Cannes. Banderas is deze maand te zien als de schilder Pablo Picasso in de tv-serie Genius.

Cover Media/Novum Nieuws