Een grote, vriendelijke reus in de Movies & Series Pass © Entertainment One

Roald Dahl-fans weten het, reuzen kunnen ook gewoon lief en aardig zijn. Wie zin heeft om samen met de kinderen een film te bekijken, heeft een topper aan Steven Spielbergs 'The BFG'. Beschikbaar in de Movies & Series Pass van Proximus TV!


The Big Friendly Giant (BFG) of in het Nederlands, de GVR of Grote Vriendelijke Reus, is gebaseerd op het wereldberoemde gelijknamige boek van Roald Dahl. Een boek dat de harten van generaties van kinderen én volwassenen verovert.

We ontmoeten Sofie, een weesmeisje dat ’s nachts ontvoerd wordt door een reus. Een reus die dan wel eigenaardige woorden gebruikt, maar verder geen vlieg kwaad doet. Samen verzinnen ze een plan om de wereld te redden van de slechte, mensetende reuzen die de GVR pesten.

Mark Rylance neemt in de versie van Spielberg de rol van de Grote Vriendelijke Reus op zich. Het weesmeisje Sophie wordt vertolkt door Ruby Barnhill. De Vlaamse reus heeft de stem gekregen van Warre Borgmans. Verder horen we in de Vlaamse versie de stemmen van Lotte Heuten, Charlotte Leysen, Ivan Pecnik, Sven de Ridder, Anne Mie Gils en Jenne Decleir.

Voor de verfilming van dit wereldberoemde boek van Roald Dahl werkte Spielberg terug samen met E.T.-scenariste Melissa Mathison, die inmiddels overleden is.

Bekijk hier de Vlaamse trailer:‘The BFG’ is een leuke, spannende film om samen met je kinderen te bekijken, en nu beschikbaar in de Movies & Series Pass van Proximus TV! Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Tip: voor Tuttimus-klanten is de Movies & Series Pass inbegrepen.