Mystery-thrillerserie ‘Black Spot’, nu in de Movies & Series Pass © Ego Productions - Be-Films - RTBF

Een Frans-Belgische thrillerserie die zich afspeelt in Villefranche, een stadje aan de rand van een donker bos. ‘Black Spot’ is spannend en mysterieus, en eentje om te bingewatchen!


'Black Spot' begint met een man, ergens aan de kant van de weg. Hij heeft autopech en probeert om hulp te bellen, maar dat lukt niet. Geen gsm-bereik.

Welkom in Villefranche, een klein (fictief) stadje aan de rand van een donker, mysterieus bos. Een blinde vlek: geen gsm-bereik, geen gps-signaal. “Zelfs microgolven doen soms een beetje raar”, volgens de lokale politieinspecteur.

Die politie-inspecteur is Laurène Weiss, geboren en getogen in Villefranche. Ze draait niet graag rond de pot en kan al eens fel uit de hoek komen. Ze heeft een tienerdochter, Cora, en leidt een team van drie gendarmes, die de orde in het stadje moeten handhaven.

Je zou verwachten dat er voor de politie niet veel werk is in een godvergeten gat als Villefranche, dat maar weinig inwoners telt. Wat vandalenstreken, een occasionele burenruzie … Niets is minder waar, want het moordcijfer in Villefranche ligt zes keer hoger dan gemiddeld. De man met de autopech – openbaar aanklager Franck Siriani –komt uitzoeken wat er aan de hand is.In de cast zie je Suliane Brahim als Laurène Weiss, Laurent Capelluto (Les Revenants) als Franck Siriani, en verder onder meer Camille Aguilar, Cyrielle Debreuil (Spiral), Hubert Delattre en Samuel Jouy.

Wie zin heeft in een portie mystery-thriller, zit hier aan het juiste adres. Het vreemde, intrigerende ‘Black Spot’ werd goed onthaald en viel meermaals in de prijzen, onder meer op het Luchon International Film Festival. De acht afleveringen van het eerste seizoen zijn nu beschikbaar in de Movies & Series Pass van Proximus TV.

Tip: voor Tuttimus-klanten is de Movies & Series Pass inbegrepen.