Oplichters "citeren" Colin Firth en Jay-Z om valse erectiepillen te verkopen © BELGA

Kwakzalvers hebben de namen van acteur Colin Firth en rapper Jay-Z misbruikt om via het internet onder meer valse erectiepillen aan de man te brengen. "Mijn prestaties zijn beter dan ooit", wordt Jay-Z zogenaamd geciteerd. Ook de naam van Playboy-oprichter Hugh Hefner komt aan bod. Dat meldt de Britse tabloidkrant Daily Mirror.

De websites proberen surfers te verleiden met gratis staaltjes, maar pas in kleine lettertjes onthullen de oplichters dat u zich aanmeldt voor een maandelijks abonnement. Een van de sites promoot een medicijn genaamd Biogenic XR, dat een verhoogd seksueel uithoudingsvermogen belooft.

De website citeert de beroemde Britse acteur Colin Firth: "Ze zijn het enige bedrijf ter wereld dat effectief de symptomen van erectiestoornissen op een veilige, natuurlijke en gezonde manier kan bestrijden." Firth heeft met het product echter niets te maken, zo bevestigde zijn woordvoerder aan Daily Mirror. De acteur zou volgens de krant "woedend" zijn over het bedrog en overwegen om een klacht neer te leggen. "We zouden graag onze advocaten aan hen voorstellen", aldus nog de woordvoerder.

Dezelfde website beweert ook dat rapper Jay-Z, die drie kinderen heeft met Beyoncé, het product gebruikt. "Ik sta versteld van de resultaten. Mijn prestaties zijn beter dan ooit", zou de rapper hebben gezegd. Niets is minder waar, zo blijkt.

De site maakt zich zelfs sterk dat de oprichter van Playboy, Hugh Hefner, een grote fan is van de pillen. "Ik kan presteren net zoals ik 20 was", luidt het citaat. Eerder onwaarschijnlijk, aangezien Hefner vorig jaar is overleden.