Seizoensfinale van 'De Ideale Wereld' krijgt avant-première in cinema © BELGA

'De Ideale Wereld' pakt voor de laatste aflevering van dit seizoen uit met een opvallende stunt. De seizoensfinale zal daags voor de uitzending in avant-première gaan op het grote scherm, in Kinepolis Antwerpen. Canvas verloot enkele tickets onder de kijkers.

Het satirische nieuwsprogramma verlaat voor één keer het tv-scherm. Op donderdag 3 mei wordt de seizoensfinale uitgezonden op VRT-zender Canvas, maar een select publiek krijgt de slotaflevering al een dag eerder te zien op het grote scherm. Dat heeft de openbare zender gisteravond aangekondigd in een persmededeling.

Op woensdag 2 mei zakken de cast en crew af naar Kinepolis in Antwerpen voor een avant-première - in heuse Hollywood-stijl, zo laat het persbericht uitschijnen. Zo zullen ook "een gastronomische hoeveelheid sterren" en "hier en daar wat hoogwaardigheidsbekleders" zich die avond in Antwerpen laten zien.

Het goede nieuws voor de diehard-fans is dat ook onder de kijkers enkele tickets worden verloot. Gegadigden kunnen via de website van Canvas proberen om een kaartje te winnen.

De programmamakers beloven onder meer een voor- en nabespreking met cast & crew, een goodiebag voor alle genodigden, "de ontknoping van Debation Island", "Sociaal Incapabele Michiel in 3D" en "voor één keer een deftige huisband".