Vlaamse coproductie 'Another Day of Life' geselecteerd voor Cannes © BELGA

De documentaire 'Another Day of Life' is toegevoegd aan het programma van het prestigieuze Filmestival van Cannes. 'Another Day of Life' is een Pools-Spaans-Belgische coproductie en gaat in Cannes als speciale vertoning buiten competitie in wereldpremière. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds vandaag.

'Another Day of Life', een hybride documentaire van Raúl de la Fuente en Damian Nenow, brengt het verhaal van een reis die journalist Ryszard Kapu¿ci¿ski in 1975 maakte in Angola. De Poolse sterreporter bracht vanuit het Afrikaanse land drie maanden lang dagelijks verslag uit van de harde onafhankelijkheidsstrijd in de nasleep van de Anjerrevolutie.

Meer dan veertig jaar na datum brengt 'Another Day of Life' de ervaringen van Kapu¿ci¿ski in beeld met een hybride documentaire waarin archiefbeelden worden aangevuld met animatie-elementen.

"Met de selectie van Another Day of Life bevestigt het Filmfestival van Cannes dat ook sterke, auteursgedreven animatiefilms hun plaats verdienen op het jaarlijkse feest van de cinema", laat Vlaams coproducent Eric Goossens in een eerste reactie weten. "Het is de beloning voor het jarenlange zwoegen op deze ambitieuze productie. 'Another Day Of Life' is ook het bewijs dat fictie, animatie en documentaire een perfect huwelijk kunnen vinden in één film. Op het vlak van animatie is het originele hier dat alle animatietechnieken, van motion capture over 3D tot klassieke animatie, samenkomen in één film. De selectie van 'Another Day Of Life' is het beste bewijs dat de Europese coproductie van lange animatiefilms een grote toekomst heeft."

De Vlaamse productiemaatschappij en animatiestudio Walking The Dog van Eric Goossens en Anton Roebben was betrokken bij de technische basisstructuur van de film ('pipeline'). Een groot deel van de technische totstandkoming (compositing, lighting, shading, rendering) gebeurde bovendien in Vlaanderen.