Moeder van ex-Miss België Virginie Claes riskeert 5 jaar cel voor poging doodslag © BELGA

De openbare aanklager in de Hasseltse correctionele rechtbank heeft vandaag een celstraf van 5 jaar met eventueel probatie-uitstel gevraagd voor V. D., de moeder van ex-Miss België Virginie Claes, en dat voor poging doodslag op haar 63-jarige man. De substituut-procureur meende dat zij wel degelijk de intentie tot doden had. Het echtpaar had een klinkende ruzie in de relationele sfeer. De moeder kampte toen met een zwaar alcoholprobleem.

Op 15 juni 2016 rond 22.30 uur politie belde V. D. in paniek naar de hulpdiensten. Ze had haar man neergestoken en hem in de hartstreek geraakt. De man verkeerde uiteindelijk niet in levensgevaar.

De vrouw werd door de onderzoeksrechter aangehouden. Op 20 juli 2016 werd ze voorwaardelijk in vrijheid gesteld. Ze moest zich laten begeleiden voor haar drankprobleem.

Het openbare ministerie zei dat ze het mes op een plek had gestoken waar zich vitale lichaamsdelen bevinden, namelijk het hart en de longen. De aanklager verwees ook naar het gebruikte keukenmes met een lemmet van 47 millimeter breed.

De echtgenoot vroeg als burgerlijke partij geen schadevergoeding. Zijn raadsman sprak van een onweerstaanbare dwang bij de vrouw. Intussen vormen ze nog altijd een echtpaar, hebben ze relatietherapie gevolgd en leiden ze een alcoholvrij leven.