Guillermo del Toro tekent exclusief contract bij DreamWorks Animation © BELGA

Regisseur Guillermo del Toro gaat animatiefilms schrijven, produceren en regisseren voor DreamWorks Animation. De meervoudige Oscarwinnaar heeft een exclusieve deal getekend met de studio, zo meldt The Hollywood Reporter.

De aanbiedingen komen van alle kanten voor de Mexicaanse filmmaker, nadat hij tal van Oscars won met zijn film 'The Shape of Water'. Eerder deze maand sloot hij een overeenkomst met Fox Searchlight om live-action speelfilms te schrijven, produceren en regisseren.

"Animatie is een kunstvorm die mijn werk enorm heeft beïnvloed, al sinds mijn kindertijd," zei del Toro gisteren in een verklaring. "Voor mij is dit het perfecte medium om alle ideeën tot leven te brengen, hoe vreemd of wild ook."

Del Toro heeft bij de studio al enige ervaring met animatiefilms. De filmmaker trad op als creatief consultant voor 'Kung Fu Panda 2' en 'Megamind' en leverde input voor 'Rise of the Guardians', 'Puss in Boots' en 'Kung Fu Panda 3'. Hij maakte bij DreamWorks ook de geanimeerde Netflix-serie 'Trollhunters' en heeft twee andere series in de maak.