Kortfilm van Antwerpse tiener wordt dit weekend vertoond op Chicago Film Festival CineYouth © BELGA

De nieuwe film van de tiener Ivana Noa uit Berchem gaat dit weekend in wereldpremière op de CineYouth-sectie van het Chicago International Filmfestival. 'Fictional Characters' werd officieel geselecteerd in de categorie 'World View', waarin jonge filmmakers van over de hele wereld hun kunsten kunnen tonen.

Ivana Noa is de jongste van alle genomineerden, die tussen 19 en 22 jaar oud zijn. Ze was 14 jaar tijdens de opnames van 'Fictional Characters'. Het verhaal met documentaire elementen draait rond het sprookje van Hans en Grietje, waarbij de vier hoofdpersonages in de huidige tijd leven.

De rol van de moeder wordt gespeeld door Veerle Eyckermans, de vader door Dirk DeLathauwer - de Leuvense theaterdirecteur. Twee jonge acteurs spelen de rollen van Hans en Grietje: Ellen Sterckx en Willem Herbots. De choreografie is van de jonge moderne danser en fotograaf Olympe Tits.

Het is de zevende kortfilm van de Berchemse tiener - allemaal kregen ze een plaats op de affiche van internationale filmfestivals (Chicago Film Festival, San Diego KIFF, Berlin Short FF, SFC Cannes, Oberhausen SFF, Atlanta Youth FF, enz.).

De Belgische première vindt plaats op 22 mei 2018 in Cinema Zuid, Antwerpen.