Britse Queen viert 92ste verjaardag met Sting, Shaggy en Tom Jones © BELGA

De Britse koningin Elizabeth II viert vandaag haar 92ste verjaardag. Sting, Shaggy, Tom Jones en Kylie Minogue geven vanavond een optreden voor het jarige staatshoofd. Conform de traditie werd de verjaardag kracht bijgezet met 41 kanonschoten in Hyde Park en 62 aan London Tower. Bij de troepenwissel aan Windsor speelde een militaire fanfare een 'Happy Birthday'.

De Queen werd geboren op 21 april 1926. Normaal gezien viert ze haar verjaardag twee keer: een keer privé op de dag zelf en een keertje tijdens een officiële ceremonie in juni. Dit jaar maakt ze dus een uitzondering op die regel door vanavond al aanwezig te zijn op de Queen's Birthday Party in de Royal Albert Hall in Londen.

Het evenement wordt georganiseerd in het kader van de 'Commonwealth'. De leiders van het Gemenebest beslisten gisteren dat kroonprins Charles zijn moeder zal opvolgen als hoofd van het Gemenebest.

De jarige koningin kreeg vandaag via sociale media gelukwensen van onder meer de gewezen premier David Cameron. Het topcadeau wordt dit jaar geleverd door haar kleinzoon William en diens vrouw Kate, die elk moment hun derde kindje kunnen verwelkomen.