Shania Twain excuseert zich voor uitspraken over Trump © BELGA

De Canadese zangeres Shania Twain heeft haar excuses aangeboden voor enkele uitspraken die ze gisteren deed over de Amerikaanse president Trump in een interview met The Guardian. In dat interview verklaarde ze dat ze voor Trump zou hebben gestemd als ze de Amerikaanse nationaliteit had. "Ik was verrast door de vraag over de Amerikaanse president. Ik had meer context moeten geven bij mijn antwoord", schrijft ze vandaag op Twitter.

"Ik zou voor Trump hebben gestemd, omdat hij ondanks zijn brutaliteit toch eerlijk lijkt te zijn. Amerika had de keuze tussen eerlijkheid en beleefdheid. Ik vind dat je beide moet kunnen hebben. Als ik zou stemmen, zou ik geen onzin willen. Ik zou voor een transparante kandidaat hebben gestemd. En politici hebben zeker niet die reputatie", verklaarde Twain gisteren in The Guardian.

Op Twitter excuseert de 52-jarige zangeres zich nu voor deze ongenuanceerde uitspraak. "Ik had meer context moeten geven. Ik haat discriminatie en hoop dat het duidelijk is dat ik de waarden en ideeën van de Amerikaanse president niet deel", zegt Twain. "Ik maak muziek om mensen samen te brengen."

Shania Twain brak in de jaren 90 door met wereldhits als "You're still the one" en "That don't impress me much". Na drie succesvolle albums trok ze zich in 2004 terug uit de showbusiness. Vorig jaar kondigde ze haar comeback aan met het studioalbum "Now". Op 10 oktober 2018 zal ze optreden in het Antwerpse Sportpaleis in het kader van een Europese tournee.