"Lady Gaga een openbaring in nieuwe film"


Bradley Cooper prijst de ster van zijn regiedebuut, waar hij al drie jaar aan werkt.


Acteur Bradley Cooper, die werkt aan zijn regiedebuut, noemt de ster van zijn film A Star is Born Lady Gaga een "openbaring". De Oscar-genomineerde acteur deelde zijn mening over het acteertalent van de pop-superster tijdens een carrièrediscussie met Robert De Niro op een filmfestival in New York.

De film is gebaseerd op een klassiek musicaldrama, die werd uitgebracht met Janet Gaynor in 1937. Het verhaal gaat over een vrouw die zangeres wil worden en daarvoor naar Hollywood verhuist. Daar wordt ze ontdekt door een alcoholische acteur. In 1954 werd een remake uitgebracht met Judy Garland in de hoofdrol, en in 1976 nam Barbra Streisand de rol op zich. "Ik wist dat ik dit verhaal moest maken. Of het nou fout gaat of niet, ik wist dat ik het moest proberen," vertelde Cooper. "Ik wil niet te veel zeggen want misschien haten jullie de film, maar ik ben er dol op. Het is precies zoals ik de film wilde maken."

Cooper en Lady Gaga maakten een afspraak toen ze begonnen met filmen. "Ze vertelde me meteen dat dit een ruilhandel is. Ze zei dat ze op mij vertrouwde om een eerlijk optreden uit haar te halen, want ze had nooit eerder een hoofdrol gehad in een film. En zij zou mij tot een echte muzikant maken, want alles zal live worden gezongen."

Cooper bedankte De Niro en regisseur David O. Russell voor het helpen bij de final cut van de film.

A Star is Born wordt verwacht op 18 oktober.

Cover Media/Novum Nieuws